torstai 22. lokakuuta 2015

Turvamekko työmatkalla

Hotelliyöt voivat tuntua ajatuksen houkuttavilta niin kauan kun ei ole siinä tilanteessa, että voi sanoa Sokos Hotellissa kuin Sokos Hotellissa, että talo on tuttu ja ei tarvitse kertoa mistä aamupalaa saa. Pahimmillaan reissaaminen on puuduttavaa, mutta pienillä asioilla siitäkin saa tehtyä mukavaa ja yksi mukavuustekijä on vaatteet.
Työkaverini nauravat minulle kun kerron pakkaavani reissulle mukaan turvamekon, mutta kun päällä on hyvät vaatteet niin reissussakaan ei rähjäänny ja ainoa mikä puuttuu on takapuoli junan penkillä. Hyvä työmatkojen turvamekko on vaate, joka toimii tilanteessa kuin tilanteessa. Omani on napakkaa trikoota ja ostettu Nansolta muutama vuosi sitten. Mekko on siitä näppärä, että sitä voi käyttää hyvin kaikkina vuodenaikoina ja viileämpinä vuodenaikoina turvavaatekerrointa nostetaan neuletakilla. Tässä tapauksessa takavuosien Hullujen päivien Filippa K:n neuleella, jonka kulahtamista pelkään jo etukäteen. Kevyt, mutta kuitenkin lämmin neule on omiaan reissussa ja luonnonkuituisena se ei hiosta kun reissajaa kiitää pää kolmantena jalkana kohteesta toiseen puoli omaisuutta olkalaukkuun sullottuna.
Onko teillä omia työelämän turvavaatteita? Osalla niitä varmasti on käytössä työsuojelullista lähtökohdista, mutta kyllä me henkisen työn tekijätkin taidetaan omat työturvavaatteemme tarvita vaikka työpaikalla suurin onnettomuusriski onkin paperiviillot.

4 kommenttia:

  1. Hyvältä näyttää tuo turvamekko. Rypistymätön, joustavasta materiaalista oleva kotelomekko onkin kyllä pelastus juuri työmatkoilla. Itselläni ei työmatkoja tällä hetkellä ole, mutta jos tulevaisuudessa on, niin tuollainen on kyllä ostoslistalla.

    VastaaPoista
  2. Tuollainen on kylla pelastus. Mulla on yksi muuten hyva, mutta se on vahan liian lyhyt...nousee turhan ylos istuessa.

    VastaaPoista
  3. Saattaa muuten olla sama mekko jonka itsekin omistan. :) Toimiva kyllä!

    VastaaPoista
  4. Kyllä on, parikin! Ja oikeilla asusteilla toimii paikassa kuin paikassa :)

    VastaaPoista