torstai 29. lokakuuta 2015

Kun asun valinta lähtee kengistä..

Joskus tulee ihan mahdoton halu laittaa jalkaan jotkut tietyt kengät. Ja sitten sitä miettii, että mitkä vaatteet sen kanssa parhaiten sopisivat.

Nykyään kaapistani löytyy lähinnä vain helposti yhdistettäviä kenkiä (tosin bilekenkiä ei lasketa tähän), joten aina ei nurinkurinen järjestys aiheuta kummemmin päänvaivaa.

Nyt asun lähtökohtana oli ihan suosikiksesi nousseet Eccon nahkaiset goretex -saappaat, joissa korkoa ei ole nimeksikään, mutta vartta sitten sitäkin enemmän. Lisäksi väri on tummanruskea, joten yhdistely ei olekaan niin helppoa kuin esim mustan.

Ecco, Saunter (ecco.com)


Nyt lähdin yhdistämään kenkiä ihanan IvoNikkolon mekon kanssa. Tutustuin merkkiin viime kesänä Tallinnassa. Tämä mekko ei ollut ainoa vaate, joka silloin kyseisen merkin kaupasta kotiutui. Taisin jäädä koukkuun :)

Materiaali on 100% polyesteriä (mikä on minulle yleensä ihan no-no), mutta ihastuin mekkoon muuten, joten katsoin materiaalia hieman läpi sormien..

Mekon kaulus nousee jännästi kovin korkealle olematta kuitenkaan poolo-kaulus - muuten pääaukko muistuttaa enemmänkin kapeaa venepääntietä ja niskassa on noin 20 cm pitkä hopean värinen vetoketju.
 



Mekon malli on suora, eikä vyötäröä ole kavennettu, myös takaosa on hieman etuosaa pidempi. Mustien peittävien sukkahousujen kanssa ei jää liian lyhyeksi. Lisäksi sivuilla on taskut.

Tämä on itseasiassa myös yksi mukavuusmekoistani :)



Ainoa hankaluus tässä mekossa on puolipitkät hihat - tai oikeastaan se, ettei tämän päälle saa nätisti mitään pitkähihaista. Eli mikäli on viileää, on joko paleltava tai yrittää huivilla tms saada käsivarsille lämpöä.

Asu ei tällä kertaa ole välttämättä niinkään naisellinen, ehkä ennemminkin tyttömäinen. Saappaat tuovat asuun rentoutta, mutta mustien avokkaiden kanssa mekko menisi vaikka pikkumustasta. Vai mitä mieltä olette?


Mekko: IvoNikkolo
Saappaat: Ecco
Sukkahousut: Lindex

8 kommenttia:

  1. Onpa ihana mekko! Kelpais munkin kaappiin. :)

    VastaaPoista
  2. Tosi kiva yhdistelmä!

    VastaaPoista
  3. Tosi kiva yhdistelmä ja nuo saappaat sopivat hyvin mekon tyyliin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Huomaa tosiaan, että suht simppeli mekko toimii myös vähän järeidempienkin saappaiden kanssa.

      Poista
  4. Ihana mekko (tosin olen niin materiaslipuristi, että jäisi ostamatta) ja hienot saappaat! Neulerannestimet/hihastimet voisivat olla ratkaisu viileisiin päiviin. Niistä on tyylilkäitä vaihtoehtoja. Tohon asuun voisi sopia sinapinkeltainen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olin sovituskopissa kyllä niin vaikean paikan edessä, kun materiaali on mitä on, mutta onneksi tein tässä tämän päätöksen. Tykkään käyttää tätä todella paljon.

      Kiitos rannestin/hihastin -vinkistä. Pistetään korvan taakse :)

      Poista