torstai 29. lokakuuta 2015

Itse tekemällä sopivampaa?


Olen pitkään harmitellut, että melkein kaikki kivat trikoomekot ja muut työkelpoiset mekot tuntuvat olevan kuitenkin omaan makuun liian lyhyitä töihin. Osansa vie isohko keskivartalon alue pituudesta ja osansa taas erittäin runsas rintavarustus. Mielestäni omalle kropalleni sopii parhaiten polvimittainen, hieman joko A-linjainen tai sitten suoraan kynämallinen alaosa. Vyötäröllä tulisi olla kanssa jotain erilaista, sillä suuren rintavarustuksen ja ison keskivartalon välissä omaan kuitenkin jonkinlaisen vyötärön.

Päivän mekkona on ensimmäinen kokeiluni uudesta ompelumallista, josta tulikin kuosista ja täydellisestä pituudesta johtuen yksi lempimekoistani tälle syksylle. Mekko on siis itse ommeltu, ja seuraavaan malliin aion hieman korottaa vyötäröä. Venepääntie sopii myös ison rintavarustuksen omaavalle, mutta saisi olla aavistuksen kapeampi, että ei niin herkästi vilkkuisi olkaimet, jos kaula-aukko vähän liikkuu.

Legginsit: H&M Plus - Mekko: itse tehty, Eurokankaan palalaarista viskoosisekoite - Kengät: Keinonahkanilkkurit Mekasta

6 kommenttia:

  1. Tosi kivan mallinen mekko ja värit ja kuosikin
    Osaisinpa itsekin ommella noin hyvin..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Mulle käsityöt on yksi henkireikä, niin tullut opeteltua. Saa työstressin purettua :)

      Poista
  2. Tosi kiva malli mekossa ja jaan tuon saman tuskan. Monella merkillä mekot ovat omaan makuuni myös liian lyhyitä työkäyttöön (tai no omalla kohdallani mihinkään käyttöön).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :)

      Joo, mulla on paljon esim just Nansoa, mutta en mä voi/halua töissä olla siten, että hameenhelma on yli 10 cm polven yläpuolella. Se ei näytä mun päällä hyvältä eikä tunnukaan oikeastaan. Mutta näillä mennään :)

      Poista