keskiviikko 27. tammikuuta 2016

Valkoinen takki - uskaliasta Suomen talvessa?

Talvi on Suomessa nykyään usein hyvinkin harmaa ja kolkko. Välillä toki meitä siunataan kipakalla pakkasella ja mahtavilla nietoksilla. Minua ei haittaisi, vaikka näin kävisi useamminkin. Muuten pimeä kausi syö energiaa hyvinkin paljon. Ja vielä jos yhtälöön lisätään hyvinkin synkät värit talvivaatteissa, on ankeus maksimoitu. Musta on erittäin näppärä väri - siinä ei näy lika - mutta se myös synkistää yleistä ilmapiiriä entisestään. Välillä aina näkee ihania väriläiskiä esim. bussipysäkillä, kun joku on uskaltautunut liikenteeseen kirkkaan värisellä tai vaalealla takilla.

Vaalea takki, tai varsinkin ihan valkoinen takki, on varmaan valkoisten talvikenkien lisäksi Suomen talvessa hyvinkin epäkäytännöllinen. Loskaa roiskuu suurimman osan kylmästä kaudesta. Mutta kun lämpötila laskee tarpeeksi nollan alle ja maisema on tarpeeksi valkoinen, uskaltautuu itsekin liikenteeseen epäkäytännöllisen värisillä asuilla.

Tämä takki iski silmään juurikin tällä vaaleudellaan. Ostin sen elokuussa (vuotta en muista), mutta kuitenkin vielä kesän aikana. Näin sen vain henkarissa ja oli minulla oikeastikin tarve siistille talvitakille, ja loppu on historiaa.

Harvemmin käytän tätä takkia hameen kanssa, kun on niin lyhyt, mutta tänään en halunnut laittaa pitkää takkia ja villakangastakkini (beige) on vielä herkempi tuolla loskassa. Ja kylmä ei ehtinyt autolla pääosin liikkuessani iskea paljaisiin sääriin.



Takki: Esprit
Huivi: Marimekko
Mekko: Marimekko
Käsineet: Gant
Kengät: Ecco

1 kommentti: