perjantai 22. tammikuuta 2016

Matkamuistona talvitakki

Sain värvättyä miehen valokuvaajaksi - hauskaa oli :D

Talvella työkäytössä minulla on aktiivisessa käytössä kolme takkia. Kaksi pitkää hame- ja mekkopäiville, joita työpäivistäni yleensä on ainakin kolme viikossa ja yksi lyhyempi, joka sekin peittää pepun ja jota tykkään käyttää housujen kanssa. 

(sivukommentti; käytän heijastinta aina pimeällä liikkuessa, vaikkei se käden ympärille käpertyvä härveli kuviin päässytkään)



Tämä ensimmäinen takki on ohuehko villakangastakki, josta tykkään kovasti ja johon on helppo yhdistää erilaisia asusteita.  Alla tämän takin alla on kuvassa mekko ja sen kanssa paksuhkot mustat sukkahousut ja kohtuullisen lämpimät nahkasaappaat.

Tätä itsetehtyä pipoaen käytä työkäytössä oikeastaan koskaan sillä jos on niin kylmä ilma, ettei ohut villakangastakki riitä, käytän alempana esiteltävää hupullista untuvatakkia ja vielä kylmemmällä sen kanssa toista päähinettä.

Mutta värikästä Hermeksen silkkihuovia rakastan! Päivä ei lähtenyt jet lackin takia oikein helposti käyntiin ja mikäs silloin paremmin piristää, kuin kunnon väriläiskä :)




Tällä kuvalla halusin oikeastaan näyttää, että farkut ei oikein sovi tämän takin kanssa, enkä koskaan käytä tätä takkia fakkujen kanssa mutta ei nuo kuvat nyt niin pahalta näytä! Vähän se vyönsolki saa takin pömpöttämään epäedullisesti mutta pillihousujen kanssa menis kivasti..

Takki on itseasiassa räätälin tekemä. Tein ennen töitä, mitkä vei minut säännöllisesti Kiinaan ja teetin siellä räätälillä vaikka mitä vaatteita, myös tämän takin. Se istuisi vähän paremmin jos viimein saisin karistettua muutaman ylimääräisen kilon lanteiltani...




Toinen aktiivisessa käytössä oleva pitkä takki on tämä Canada Goosen untuvatakki. Sekin on jo vuosia vanha, eikä Canada Goose olekaan tehnyt pitkiä takkeja enää vuosiin. Harmi. Ostin tämän aikanaan Torontosta eli ihan kanadalainen Canada Goose :)
Jos NYT olisin ostamassa uutta pitkää untuvatakkia niin ostaisin vielä pidemmän, kuin tämä on. Esim  tämä Ladyliken untuvatakki on ihan unelmapituinen mekkotakki mutta toisaalta minä asunkin muutaman tuhat kilometriä etelämmässä, kuin Ladylike, joten enköhän mä kestä ;-)

Tässä kuvassa takin alla on tämä musta hame, ohuet mustat sukkahousut ja....

säärystimet, jotka vedän polven ja reiden päälle. Ohuet sukkahousut olisivat liian kylmät, paksujen mustien kanssa kokonaisuus olisi liian musta ja raskas, villahousut on too much mutta säärystimet on hyvä lämmike parin miinusasteen kelissä.


Ja tämä on sitten lyhyempi talvitakki, mitä käytän töihin mennessä housut jalassa. Myös Ganada Goosin takki, lämpimämpi, kuin yllä oleva pitkä, huppu on tosi iso, tykkään siitä kovasti ja myös tämä on mulle matkamuisto sillä ostin sen mentyäni ensikerran talvella Chicagoon. Sääennusteet näytti sellaista kymmentä pakkasastetta eli ei mitään ongelmaa, ajattelin pakatessani. Mutta enpä ollut ennen kokenut, miltä -10°C ja kova tuuli tuntuu. Ja siltähän se tuntui, että oli käytävä ostamassa lämpimämpi takki, jotten palellu. Myös nämä Chicagonmatkat kuuluivat edelliseen työpaikkaani, enää mun ei tarvii reissata, kuin korkeintaan Euroopassa.





Jokerina vielä yksi pitkä ja lämmin talvitakki, joka ei tällä hetkellä ole aktiivisessa käytössä ja jonka senkin teetätin sillä kiinalaisella räätälilläni silloin kun viimeksi oli camel coat oli muodissa eli oisko jotain 5 vuotta sitten.  Toisaalta kamelin värinen villakangastakki on  niin klassinen, että tämä takki tulee varmaan pysymään kaapissani ikuisesti.



Ei nämä matkamuistotakit näihin rajoitu!
Jerusalemissa piti ostaa villakangastakki kun siellä piti juuri silloin sataa lunta kun mä olin siellä! Tämä villakangastakki kuuluu kylläkin mun vapaa-ajantalvitakkeihin. Dublinista ostin oikein käytännöllisen, hyvin istuvan ja miellyttävän pitkän välikausitakin ja Lontoosta aivan upean pitkän trenssin välikausitaksi. Näistä tullee kuvia sitten keväällä... Itävallasta ostin lammasturkin, joka on kyllä jäänyt vähälle käytölle. Se on jotenkin epäkäytännöllinen ja painavakin.



Mun vapaa-ajantyylini on kyllä hyvin erilainen, kuin se tyyli, miten pukeudun töihin. En edes samoja takkeja käytä vapaa-ajalla, paitsi tuota harmaata untuvatakkia jos on kamalan kylmä. En ole yhtään niin fiini, kuin minkä kuvan täällä itsestäni annan.











2 kommenttia:

  1. Upea tuo camel coat! Onko siinä kellohelma? Eipä muissakaan valittamista ole :)

    VastaaPoista
  2. Ja säärystimiä itsekin tulee joskus käytettyä lisälämmikkeenä.

    VastaaPoista