tiistai 12. tammikuuta 2016

Kuinka synnyttäjän lantio ja nilkat puetaan?

Otsikkoidea oli alunperin, kuinka synnyttäjän lantio puetaan, mutta sittemmin sain kuulla, että synnyttäjän lantion lisäksi mulla on myös synnyttäjän nilkat. Kirjoitetaan siis molemmista.

Jos joku ei ole sattunut termejä koskaan kuulemaan, niin kerrottakoon, että synnyttäjän lantio on perimätiedon mukaan leveä ja synnyttäjän nilkat taas kuulemma paksut. Miten nämä sitten puetaan? Lähdetäänpä liikkeelle ensin fysiikasta. Synnyttäjän lantiossahan on se hyvä puoli, että se tekee siluetista naisellisen kurvikkaan, ellei sitten satu olemaan, niin kuin nimi antaa ymmärtää, juuri menossa synnyttämään. Synnyttäjän nilkoissa sitten taas on se hyvä puoli, että...No, että niitä on kaksi ja ne ovat kiinni jaloissa. Lantion kanssa siis lähden yleensä ajatuksesta: korosta. Ja nilkkojen kanssa ajatusesta: häivytä.

Paras tapa korostaa lantiota on laittaa vyötärö paikalleen. Lantio, kun tulee kauniisti esiin vain suhteessa vyötäröön. Valitse siis alaosia, joiden vyötärö asettuu oman vyötärösi kapeimpaan kohtaan. Tämä tarkoittaa melko korkeavyötäröisiä hameita ja housuja. Mekot sopivat myös erittäin hyvin, kunhan niissä on selkeästi erottuva vyötärön kohta, jota voit vielä korostaa vaikkapa vyöllä.

Leveähelmainen hame on paksujen reisien paras kaveri. Itse suosin polvipituista tai hieman polven alle ulottuvaa hametta. Kynähamekin sopii mainiosti, kunhan vain  sattuu löytämään riittävän kurvikkaan leikkauksen. En ole vielä koskaan onnistunut löytämään valmiina kaupasta sopivan istuvaa kynähametta, mutta muutamalla pistolla olen kuronut valmishameesta vyötäröä sisään. Leveälantioisen kannattaa muutenkin opetella hiukan korjausompelua, sillä valmisvaatteet istuvat todella harvoin tälle vartalotyypille. Hyvin pienin korjauksin voi kuitekin saada todella isoja positiivisia muutoksia aikaan istuvuudessa. Periaatteessa, mitä kurvikkaampi vartalo, sen tärkeämpi, että vaatteessa on muotolaskoksia ja että laskokset osuvat juuri oikeaan kohtaan.

Housujen kanssa onkin sitten vähän hankalampaa, mutta kyllä niitäkin löytää. Leveälanteisen (ja useimmiten myös paksureisisen) kannattaa suosiolla jättää pillifarkut mallimittaisille ja hankkia mieluummin suoralahkeiset housut tai sitten korkeavyötäröinen malli, jossa on vähän laskosta lantiolla ja jotka laskeutuvat rennommin reisistä ja sääristä.

Nilkkojen paras sirostuttaja on korkokenkä. Periaatteessa mitä korkeampi, sitä pidemmältä ja sirommalta sääri näyttää. Käytännössä on kuitenkin rajansa, miten korkeilla stiletoilla kukin pystyy arjessa taituroimaan. Itse olen havainnut parhaaksi mahdollisimman siron korkengän, jossa on maltillinen korko. Suosin mielelläni mustia nahkakenkiä, joiden kanssa käytän talvella aavistuksen (mutta vain aavistuken) läpinäkyviä mattapintaisia laivastonsinisiä tai toisinaan mustia sukkahousuja. Ihonväristen sukkisten kanssa voi kokeilla nuden värisiä korkokenkiä ja huomata, kuinka jalka optisesti pitenee.



Talvella yksinkertaiset mustat saappaat ovat monesti hamepäivän pelastus. Megapohkeiden omistajana ostan uudet mustat nahkasaappaat lähes aina, kun sellaiset satun jalkaani mahduttamaan. Saappaista paras malli on yksinkertainen ja heti polven alapuolelle ulottuva. Tiedän, että nilkkurit ovat nyt kovasti muotia, mutta ne katkaisevat säären huonoimmasta mahdollisesta kohtaa ja näyttävät harvoin tämän mallisen ihmisen päällä hyvältä. Ainakin kannattaa unohtaa ajatus nilkkureista hameen kanssa kokonaan. Samaten kannattaa suhtautua epäillen nilkkaremmeihin  ja avokkaisiin, joiden pääliosa nousee liian ylös kohti nilkkaa. Periaatteessa, mitä alemmaksi leikattu päälliosa, sen parempi.

Kerrataanpa vielä pähkinänkuoressa:

Suosi
- leveähelmaisia hameita
- vyötäröltä istuvia mekkoja
- korkeavyötäröisiä kangashousuja
- istuvia yläosia, jotka puetaan aina housujen tai hameen alle
- lyhyitä ja vyötäröltä istuvia jakkuja
- hyvin vyötäröltä istuvia kynähameita
- samaa sävyä alaosassa
- korkoja
- saappaita

Vältä
- muodottomia vaatteita
- liian pitkiä ja suoria lantion yli tulevia yläosia
- pillifarkkuja
- matalavyötäröisiä housuja tiukkaan yläosaan yhdistettynä
- empire-vyötäröisiä mekkoja
- tunikoja
- lantiolle asettuvia hameita
- liian tiukkoja vaatteita
- nilkkureita!
- kiiltäviä tai kuviollisia sukkahousuja

6 kommenttia:

  1. Tosi hyviä vinkkejä! Täällä harmittaa, kun synnyttäjän lantioon on yhdistetty se synnyttäjän mahakin :( Eli edestä katsottuna kapein kohta ei olekaan sitä sivusta katsottuna.

    Itse käytän nilkkureita (lyhyistä jaloista huolimatta) joskus hameen kanssa, mutta silloin on aina mustat sukkahousut mustien kenkien kanssa, kun silloin ei niin selkeästi katkaise.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on itse asiassa vähän samaa vatsaongelmaa, mutta olen huomannut, että siihen auttaa hyvät sukkahousut ja alusvaatteet ja myös todella paljon vaatteen leikkaus. Jos yhdistän paidan ja hameen, niin paita on yleensä ihan aavistuksen löysä ja rennosti poimulla. Tämä auttaa siihen, että sivusta katsottuna vatsamakkara ei pomppaa niin kovasti esiin. Myös oikeanlaiset vyötärölaskokset on tärkeät. Itselleni parhaiten toimii hameen vyötärössä ns. piilolaskos.

      Poista
  2. Kiitos hyvistä vinkeitä ja erityisesti kuvista!
    -Reetta

    VastaaPoista
  3. Olen itsekin todennut, että nilkkurit eivät ole ne imartelevimmat kengät. Se välikausi on kuitenkin hankala, kun avokkaat ovat liian kesäiset ja pitkät saappaat liian kuumat. Oletko keksinyt tähän mitään sopivaa ratkaisua? :)

    VastaaPoista
  4. Todella hyvin toteutettu postaus kaikkinensa. Vaikka itse olenkin aika eri mallia, oli ilo lukea!

    VastaaPoista