lauantai 16. tammikuuta 2016

Elämää ohuiden sukkahousujen kanssa


Tämä tulee ehkä olemaan blogin historian toiseksi pisin kirjoitus. Kenties se on täysin tarpeeton, en tiedä, mutta näpyttelin nyt kuitenkin ylös kaikki vinkkini liittyen ohuisiin sukkahousuihin.
Käytän sukkahousuja keskimäärin 4 päivänä viikossa ja useimmiten ohuita "nyloneita", joten minun on pitänyt solmia rauha näiden hemmetin kapistusten kanssa. Tässä kaikki sukkahousuihin liittyvät vinkkini. Homma pelaa kun en laiminlyö mitään näistä. Kuten minkä tahansa uuden rutiinin opettelussa, näidenkin opettelu kannattaa aloittaa yksi kerrallaan.


Kuten kenkäviestissäkin aloitan vinkeillä, joita ei yleensä naistenlehdissä listata mutta jotka kuitenkin liittyy ohuiden sukkahousujen kestoon ja siisteinä pysymiseen. Nämä ohjeet myös on universaaleja riippumatta säärien pituudesta ja pepun leveydestä.

  • Sorry, mutta ohuiden sukkahousujen hoito alkaa jalkahoidolla. Viikottainen pedikyyri ja jokailtainen jalkojen rasvaaminen on useimmilla naisilla välttämättömyys. Kantapäiden kovettumat ja nylonit on ihan mahdoton yhdistelmä.

  • Käsissä jos on karheita kohtia vaikka puutarha- tai remonttihommien jäljiltä niin tarvitset puuvillahansikkaat sukkahousujen pukemiseen. Älä luista tästä ja ajattele, että ei tuo yksi vähän repeytynyt kynsi nyt haittaa; Se haittaa ja tekee ihan varmasti reiän. Ja riisu sormukset.
  • Varaa työpaikalle varasukkahousuja. Mieluusti usean sukkahousun paketti. Tämä lieventää tehokkaasti stressiä siitä, että voi kamalaa, jos sukkahousut menee rikki. Kun kuitenkin joskus raapaiset säären johonkin ja saat reiän niin voit tuumata vain, että ei haittaa, vaihdan toimistolla uudet.

  • Tarvitset kylppäriisi pienen annostelupullon nestemäistä pyykkiainetta ja paikan, mihin voit ripustaa sukkahoususi kuivumaan. Tai jos tää paikka on kodinhoitohuoneessa niin ihan mahtavaa. Itse hoitelen homman kylppärissä, mistä syystä siellä roikkuu ”aina” vähintään yhdet sukkahousut.
  • Sukkahousut, myös ne halvat markettisukkikset pestään käsin joka käyttökerran jälkeen. Oikeasti siihen menee noin 30 sekuntia mutta välillä pesuhommaan ryhtyminen tuntuu muka kamalan vaivalloiselta. Kirjoitan alla lisää pesusta mutta halusin laittaa tämän asian myös tähän jo heti alkuun. 


Kylppärisisustusta, jep..
Varasukkiksia kansiokaapissani...






Nämä alla olevat ohjeet sen sijaan kirjoitan jälleen omasta lähtökohdastani, että pukukoodina on bisnes, jolloin pukeutumisen ensimmäinen kuvaava sana on tyylikäs. Ei juhlava, ei mukava, ei reipas, ei rohkea, ei seksikäs… vaan ihan vain klassinen ja tyylikäs.


Mitkä sukkahousut näyttää parhaimmilta? (eri tarkoitukseen tarkoitetut kirjavat tai kuviolliset poislukien)

Kyllä ne kalliit, ohuet, silkkisekotteiset laatusukkikset, kuten vaikka Wolfordit, parhailta näyttää. Ne vain on mielestäni arkikäyttöön liian kalliit. Pidän kaapissa kuitenkin aina parit laatusukkikset, jotta tarvittaessa oon  ready to rock’n roll. Koska mun ei oikeastaan ikinä tarvitse ostaa sukkiksia paniikissa pikapikaa, ostan näitä silloin kun bongaan niitä alennusmyynnissä.


Toiseksi parhailta mielestäni ja kolleeganaisten mielipiteen vaihdon mukaan näyttävät halvat 15 den ihonväriset, kevyesti kiiltävät markettisukkikset. 15 denin sukkahousut on niin ohuet, ettei ne juuri näy mutta kuitenkaan sääret eivät ole paljaat. Värin pitäisi olla oman ihon värinen tai himpun tummempi. Mutta jos ero on liikaa niin, että jalat näyttää olevan eripari muun kropan kanssa, jätä ne hyllyyn ja etsi toisesta kaupasta sopivamman väriset.

Kolmanneksi parhaalta näyttävät 20 den ja muuten sama, kuin 15 den..


Syksyllä ja talvella sopivat myös mustat sukkahousut oikein hyvin. Mustissa on myös varaa valita paksumpia ja jopa puuvillasekoitteisia mutta bisnestyyliin ei kuulu paksut pörrösukkikset. Keväällä ja kesällä mustat sukkikset voivat olla melko tunkkaisen näköiset. Hillitysti kuvioidut mustat sopii yleensä hyvin muuten hillittyyn asukokonaisuuteen. Kirjavakuvioiset tai värilliset sukkahousut jätetään kokonaan päiville, joilloin smart tai casual siittää :)

Jos asun väritys vaatii valkoiset sukkiksen niin valitse mieluummin valkokuvioiset kuin täysvalkoiset sukkahousut, mitkä mielestäni sopii aikuisella naisella vain kansallispuvun kanssa.



Oletko ajatellut laittaa kahdet päällekäin?

Paksujen sukkisten sijaan saatan mieluummin laittaa kahdet sukkahousut päällekkäin; alle ihonväriset (voi olla paksummatkin) ja päälle ohuehkot mustat.  Jos on niin kylmä ilma, ettei sisällä tuollakaan pärjää niin harkitsen pitkiä housuja.




Jos on käytettävä tukisukkahousuja

Niin ohuet mustat tai muut värikkäät sukkahousut tukisukkahousujen päällä peittää tukisukkahousut hyvin. Kesäkuumalla jos on käytettävä tukisukkahousuja niin se on ikävää ja läkähdyttävää mutta älä sure ulkonäön takia. Ne on terveyteen liittyvät härvelit ja jokainen varmasti ymmärtää.



Sukkikset vai stay-upit?

Itse laittaisin sukkahousut jos hameen pituus on polviin tai sitä ylemmäs. Ihan vain siitä syystä, että istuessa helma kiipeää ylemmäs ja sukkien pitsejä ei useimmat halua töissä vilautella.




Miten ohuet sukkahousut saa pysymään ehjinä mahdollisimman pitkään?!
  • Jaloissa ei saa olla kovettumia
  • Ne on pestävä KÄSIN joka käytön jälkeen. Ei vain hygieenisistä syistä vaan pesu auttaa myös palauttamaan nyloniin tarpeellisen kimmoisuuden. Pesukone taas on ihan ehdoton ylilyönti. Sukkahousut eivät todellakaan tarvitse puolen tunnin vatkaamista vaan ultranopea käsihuuhtelu parin pesuainetipan kanssa riittää mainiosti. Säästä sukkahousujasi, äläkä laita niitä pesukoneeseen. Vaikka sukkahousut miten olisi pesupussissa ja vaikka koneessasi olisi miten hellä käsipesuohjelma on se silti aivan turhan kova pesu. Olen joutunut heittämään tarpeeksi monta kertaa sukkahousut koneesta roskikseen vaikka ne on pesupussissa olleetkin, että jos olen liian laiska pesemään sukkikset käsin, nakkaan ne suoraan roskikseen.
  • Käytä puuvillahanskoja pukiessasi sukkahousut jos yhtään epäilet, onko kätesi liian karheat.



Sukkahousuissa on silmäpako ja vaihtosukkikset ei ole käsillä!

Onko käsilaukussasi hiuslakkaa? Vaikkei se sitä korjaakaan niin sillä yleensä silmäpako pysähtyy.Läpinäkyvä kynsilakka pysäyttää myös silmäpaon hyvin mutta mulla ainakin kynsilakka löytyy samasta paikasta, missä varasukkiksetkin ovat..




Auttaako uusien sukkisten jäädyttäminen?

En tiedä. Olen kokeillut tätäkin kikkaa, eli kastellut uudet sukkikset ja laittanut ne muovipussissa pakastimeen mutta en ole huomannut eroa suhteen. Minusta vain tämä on aika vaivalloinen tehtävä, mikä käytännössä on tehtävä edellisenä iltana, jotta sukkahousut on seuraavana aamuna kuivat.



Nämä kaikki ovat tietenkin vain suosituksia, vaikka kirjoitankin "komentavaan" tyyliin ;-)




Miten Sinä olet pärjäillyt ohuiden sukkisten kanssa? Mitkä on parhaat vinkkisi niiden kanssa elämiseen?















9 kommenttia:

  1. Vinkkinä: parhaat ihonväriset huomaamattoman näköiset ovat Falken Shelina 8den. Kestävätkin hyvin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Falken sukat ja sukkikset ovat ylipäätään hyviä. Kiitti täsmävinkistä!

      Poista
  2. Itse olen stay upien vannoutunut kannattaja - tosin edellytyksenä on tosiaan, että hame ei ole polvipituutta lyhyempi. Stay upeja kannattaa aina ostaa vähintään kahdet samanlaiset, koska jos yksi sukka menee rikki, ei se tarkoita kokonaisen parin menettämistä, koska sinullahan on ainakin kolme kappaletta jäljellä! Vasta kolmas silmäpako jättää sinut heiluttelemaan yhtä yksinäistä sukkaa. Pihinä naisena arvostan tätä.

    Suosikkimerkki on ainakin Stockalta löytyvä edullinen Transparenze, jonka stay upit (ja muutkin ohuet sukkikset) ovat olleet yllättävän kestäviä.

    Mustiin ohuisiin sukkiksiin en ole koskaan ollut tyytyväinen, niissä on aina jo suunnilleen pakettia avatessa sellaisia mustia "raitoja" materiaalissa, jopa laadukkaammissa olen huomannut tämän ilmiön.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tiedän, mitä tarkoitat niillä mustilla raidoilla mutta en itse ole (enää) niin tarkka, että antaisin sen haitata. Vasta, kun käytössä tulee niitä varsinaisia raapsuraitoja niin poistan käytöstä. Mustissa näitä kyllä tulee ainakin puolta nopeammin, kuin ihonvärisiin :-/

      Itse käytän ihan kaikissa sukissa tuota samaa paria ostomenetelmää. Vältän yksittäisten parien ostamista. Se helpottaa myös pesun jälkeen lajittelua kun ei tarvitse etsiä pareja ja todellakin tuo on helpotus myös, että yksittäisiä sukkia voi mennä rikki mutta toisen sukan elämä jatkuu :)

      Poista
  3. Mä arvostan näitä pitkiä posteja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva! Jos tulee toteutettavissa olevia kirjoitustoiveita niin kyllähän me naiset kirjotetaan :)

      Poista
  4. Tutun näköistä tuo sukkahousujen roikkuminen epämääräisissä paikoissa kuivumassa. Tai no epämääräisissä ja epämääräisissä: kylppärin oven päällä, vessan pyyhekoukuissa jne. Välillä sitä vaan unohtaa sen pesun. Oletko siis sitä mieltä, että sukkiksia ei kannata ollenkaan pistää pesukoneeseen, vai onko se vain turhaa? Mulla on kyllä sukkikset pyörineet muun hienopyykin kanssa koneessa..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi, juu olen sitä mieltä, että konepesu, hienopesukin on totaalinen overkill ohuiden sukkisten pesuun. Ei niitä tarvetse vatkata puolta tuntia pesukoneessa, ei se niille hyvää tee. Nopea käsipesu riittää hyvin raikastamaan käytetyt sukkikset ja poistamaan iho- sun muun pölyn niistä.

      Poista
  5. Eipä tuohon ole mitään poppakonstia, ohuimpien sukkahousujen kestävyyteen. Minulla ohuet on jo 30 denieriset. Ohuempia en käytä juuri ollenkaan. Denierithän eivät kerro sitä, miltä sukkahousut puettuna näyttävät. Mustien sukkahousujen kohdalla olen tämän huomannut monesti. Jotkut 40 denieriset saattaa näyttää 20 denieriltä, tai 60 denieriltä. Olen pähkäillyt, että täytyy johtua neuloksen tiheydestä.

    Nuo em. konstit on minulla jo käytössä. Lisäksi ostan vahvikkeellisia sukkahousuja aina kun eteen sattuu. Kanta- ja pohjavahvikkeellisia sukkahousuja vaan on aika hankala löytää. Yleensä löytyy vain ohuemmista tukisukkahousuista. Tuttuja merkkejä nuo em. Wolford, Falke ja Trasparenze. Kotimainen Vogue ehkä se eniten käyttämäni sukkahousu, 30-40 den. Ja talvella sitten mikrokuitu, puuvilla tai neulesukkahousua jalkaan. Värinä myös valkoinen, ja mielellään rib- tai palmikkokuvioitu. Paksut sukkahousut voi pestä koneessa, ohuemmille riittää käsinpesu.

    VastaaPoista