sunnuntai 14. helmikuuta 2016

Taas samaa perusjakkupukua...

Kirjoitin jo "Perus jakkupuku - kelpaa kerrasta toiseen" jutussa, että tämä puku on ahkerassa käytössä ja niinhän se on. Tänään vain mustilla sukkahousuilla ja kaulassa helmikoru huivin sijaan. Kun suunnittelimme tämän blogin perustamista, pyydettiin, että näyttäydyttäisiin samoissa vaatteissa sen vastineeksi, että muotibloggaajien blogeista saa sen käsityksen, että heidän vaatekaapissa ei ole seiniä ollenkaan. Realiteettia kuitenkin on, että minulla on rajallinen määrä ns työvaatteita.

Sadepäivästä johtuen kenkinä toimistolle asti kumisaappaat - ja aika kampaajalle on jo varattu ;-)





Nämä korut ovat mun perussettiä työpaikkapukeutumisessa. Omistan myös pari helminauhaa, klassisen valkoisen sekä eri värisistä helmistä kootun helminauhan ja usein aamulla sitä kokeilen kaulaan mutta se vaikuttaa minusta liian tätimäiseltä. Nämä helmet taas tuntuu sopivat hyvin töihin ja siviilissäkin juhlallisempiin tilaisuuksiin.




Juuri tällä hetkellä työvaatteita on vielä rajoitetumpi määrä sillä vein pari suosikkimekkoa, suosikkipaitaa ja Bossin lempihameeni pesulaan. Suuren osan työvaatteistani pesetän pesulassa mutta samalla pidän niistä hyvää huolta, jotteivat ne likaantuisi esim harvoin työvaatteeni ovat suoraan ihoa vasten. Jos esim silkkipaidan alla ei ole t-paitaa, on mun pesetytettävä se joka käyttökerran jälkeen. Helpompaa on pukea siisti, väriltään sopiva t-paita alle ja pestä sitä. Niin ja siis kyllä minä käsipesen myös silkkiä, mikäli vaate (esim huivi) muuten vaikuttaa siltä, että kestää vesipesua.

Meillä kun on business pukukoodi niin isolla osalla työntekijöitä, toimii firman rakennuksessa pesulapalvelu. Sisäänkäynnin luona vain tiputtaa vaatteet muovipussissa kesäyslaatikkoon ja muutaman päivän päästä voi hakea luukulta myöskin sisäänkäynnin luota. Hinnatkin ovat halvemmat, kuin tavallisten pesuloiden. Mainiota!



Koska luit kirjoituksen siitä huolimatta, että minulla on taas samat vaatteet päällä niin räväytänpä tähän lisäksi ratikkapysäkin värikkäimmän sadetakin!









Ja koska tänään on ystävänpäivä, enkä halua huijata teistä ketään.  Ja tänään on Keski-Euroopassa karnavaalien päätös ja ymmärrätte, etten sunnuntaina ole pukeutunut mihinkään jakkupukuun vaan kuvat ovat menneeltä viikolta. Näin ollen näytän, minkä näköisenä todellisuudessa tänään karnevaalisunnuntaina liikuin kauduilla. 
Miten niin nyt on vielä karnevaalit?! Nämä evankeliset reformoidut täällä laskee 40 päivää pääsiäissunnuntaita kun useimmat muut, luterilaiset Suomessa ja katolilaiset laskevat 40 päivää miinun suununtait. Eli Suomessa paastonaika alkoi jo tuhkakeskiviikkona laskiaistiistain jälkeen mutta silloin sunnuntait ei ole paastopäiviä. Täällä paastotaan 40 päivää putkeen ilman mitään sunnuntaitaukoja. Siksi karnevaalitkin jatkuu ja meillä oli hauskaa :-D



1 kommentti:

  1. Tuo on kyllä tosi kaunis jakkupuku! Ja aivan ihana helmikoru. Tosi hauskan sadetakin olet löytänyt. :)

    VastaaPoista