keskiviikko 10. helmikuuta 2016

Nahkahame toimistossa - uhka vai mahdollisuus?

Ensimmäiset mielikuvat nahkavaatteista (jos ei ajatella kenkiä tai takkia) lienevät ehkä hieman kyseenalaisia. Tuskin ensimmäiseksi tulisi mieleen kokeilla niitä toimistopukeutumiseen.

No, minäpä kokeilin. Ostin parisen vuotta takaperin Hulluilta päiviltä nahkaisen kynähameen ja oli kyllä jokaisen sentin arvoinen. Hame on lähes polvipituinen - riippuu toki turvotusasteesta: jos turvottaa kauheasti, niin hame jää ylemmäksi ja jos vähemmän, niin istuu enemmän lantiolle.

Hieman ehkä tuo nahkahame yhdistettynä nahkasaappaisiin on too much, mutta ei anneta sen häiritä ;) By the way, tuo paitapusero on muuten yksi niistä "ongelmayhdistettävistä" vaatteista, mistä mainitsin tässä jutussa. Aika hyvin yhdistyy kynähameen kanssa, eikö?


Toinen nahkahame löytyi puolitoista vuotta sitten Tukholmasta alennusmyynnistä. Alkuun arastelin sen käyttöä, mutta löysi sekin paikkansa. Jonkin kerran on päätynyt työpaikallekin päälle. (Pahoittelen vessakuvaa, kuva otettu aikaa ennen tätä blogia.)


Ihan hyvin käy toimistoonkin - vai mitä mieltä olette?

Ylempi kuva:
Hame: Christelle & co
Paita: Marimekko
Saappaat: Ecco

Alempi kuva:
Hame: ENY
Paita: Esprit
Nilkkurit: Gabor 



2 kommenttia:

  1. Se on jännää miten tuohon nahkaan on monella ihmisellä ennakkoluuloja. Sehän on kuitenkin ihmisen vanhimpia pukeutumis materiaaleja. Naisella se yhdistetään helposti, monien mielestä paheksuttavasti, seksualisuuteen. Mies jos vetää nahkahousut jalkaansa, niin moni pitää sitä homouden merkkinä. Samoin kuin esim. hameen tai sukkahousujen käyttöä. Vielä jossain 50-60 luvulla oli paljonkin nahkavaatteita käytössä niissä töissä, joissa vaatteet joutui kovalle kulutukselle. Eihän mikään muu materiaali oikein ole kestävämpää kuin nahka. Oikeasti hyvä ekologinen vaihtoehto, johon yhdistetään usein outoja mielleyhtymiä.

    Noissa sinunkin kuvissa tuo nahka näyttää oikein hyvältä. Mutta varmasti noitakin joku katsoo kieroon.

    VastaaPoista
  2. Ostin itsekin cristelle&co:n nahkahameen syksyllä ja sen kanssa saa kyllä olla tarkkana ettei kokonaisuus näytä tyrkyltä. Paita on siis aika avainasemassa ja työkäyttöön olenkin kokenut nahkahameen kanssa parhaimmaksi vaihtoehdoksi aika konservatiivisen ja löysän paidan (esim. Marimekon löysä silkkipaita). Nahkahameessa on kyllä sitä jotain ja aina se kerää katseita vaikka on ihan polvipituinen. Sen kanssa saa kyllä luotua kivoja kontrasteja esim. yhdistettynä kasmir-neuleeseen ja helmiin. Terkuin, MIH

    VastaaPoista